STARTSIDA OM OSS FÖRESTÄLLNINGAR VERKSAMHET MEDLEM LÄNKAR HITTA  

Föreningen

Nisserska är Faluns äldsta och största amatörteaterförening (vår blygsamhet förbjuder oss att uttala oss om ifall vi också är den bästa och vackraste). Som Nisserska teatern finns vi sedan år 2000, i de lokaler som gett oss namnet har vi spelat sedan 1997. Men eftersom föreningen bildades genom en sammanslagning av Teatersällskapet Raka Rör och Falu Öppna Teater fyllde vi snarare 35 år 2013.

Vi är alla amatörer - vi älskar det vi håller på med (utom ibland när vi verkligen undrar varför) och gör det utan att tjäna pengar på det. Även regissörer och andra ställer upp ideellt. Därför brukar vi också kunna hålla låga biljettpriser.

Det har blivit en hel del uppsättningar av stora författares dramatik under åren - Anton Tjechov (med och utan bearbetning av Neil Simon), Maxim Gorkij, Dario Fo, Harold Pinter, August Strindberg, Anthony Burgess, Oscar Wilde, Alfred Jarry, PO Enquist, Lars Forssell, Jonas Gardell, Maria Blom, Woody Allen... och så en del som vi eller andra snidat till lokalt. Läs mer via knappen Föreställningar!

Vi är medlemmar i ATR, Amatörteaterns Riksförbund.

Teatern

Våra lokaler hyr vi av Landstingfastigheter i det som kallas Nisserska huset i Falun - därav vårt namn. Läs gärna mer här om husets historia!

Själva teatersalen är en "svart låda" där vi kan ta in ca 60–70 personer och där vi nästan spelar i knät på publiken. Det brukar därför kunna bli tätt och intensivt (och varmt). Vi har hörslinga, men annars är hela huset dåligt anpassat för olika funktionshinder.

I pauserna brukar vi erbjuda någon typ av förtäring som ansluter sig till kvällens pjäs – bakad potatis till Hjälten på den gröna ön och varmkorv till Sårskorpor, exempelvis.Styrelsen 2020

Pia Jogér
Ordförande

Petra Jogér
Kassör

Anneli Steinholtz
Sekreterare

Nicklas Vagge
Ledamot

Annica Berg
Ledamot

Svante Berg
Ledamot

Anna-Malin Liss
Ersättare, Ungdomsverksamhet

Stefan Hyttsten
ErsättareNisserska Teatern, Tingshusgatan 2-4, 791 31 Falun
Tel: 070 304 48 46 (ordförande Pia)     E-post: info@nisserskateatern.se