HemOm ossProduktionerVerksamhetMedlemLänkarHitta & Kontakt 

Styrelsen

Pia Jogér
Ordförande
Erik Meiton
Kassör
Anneli Steinholtz
Sekreterare
Petra Blomkvist Jogér
Ledamot
Lokaluthyrning
Annica Berg
Ledamot
Anna-Malin Liss
Ledamot
Ungdomsverksamhet
Stefan Hyttsten
Ersättare
Anita Lundmark
Ledamot
Marie Carlsson
Ersättare
Elisabet Henriksson
Ersättare

Föreningen

Nisserska är Faluns äldsta och största amatörteaterförening (vår blygsamhet förbjuder oss att uttala oss om ifall vi också är den bästa och vackraste). Som Nisserska teatern finns vi sedan år 2000, i de lokaler som gett oss namnet har vi spelat sedan 1997. Men eftersom föreningen bildades genom en sammanslagning av Teatersällskapet Raka Rör och Falu Öppna Teater fyller vi snarare 45 år 2023.

Vi är alla amatörer – vi älskar det vi håller på med (utom ibland när vi verkligen undrar varför) och gör det utan att tjäna pengar på det. Även regissörer och andra ställer upp ideellt. Därför brukar vi också kunna hålla låga biljettpriser.

Det har blivit en hel del uppsättningar av stora författares dramatik under åren – Anton Tjechov (med och utan bearbetning av Neil Simon), Maxim Gorkij, Dario Fo, Harold Pinter, August Strindberg, Anthony Burgess, Oscar Wilde, Alfred Jarry, PO Enquist, Lars Forssell, Jonas Gardell, Maria Blom, Woody Allen... och så en del som vi eller andra snidat till lokalt. Läs mer via knappen Produktioner!

Vi är medlemmar i ATR, Amatörteaterns Riksförbund.

Teatern

Våra lokaler hyr vi av Regionfastigheter i det som kallas Nisserska huset i Falun – därav vårt namn. Läs gärna mer här om husets historia!

Själva teatersalen är en "svart låda" där vi kan ta in ca 60 personer och där vi nästan spelar i knät på publiken. Det brukar därför kunna bli tätt och intensivt (och varmt). Vi har hörslinga, men annars är hela huset dåligt anpassat för olika funktionshinder.

I pauserna brukar vi erbjuda någon typ av förtäring som ansluter sig till kvällens pjäs – bakad potatis till Hjälten på den gröna ön, varmkorv till Sårskorpor och clafoutis till Massakerguden, exempelvis.

Nisserska Teatern, Tingshusgatan 2-4, 791 31 Falun
Tel: 070 304 48 46 (ordförande Pia)     E-post: info@nisserskateatern.se